martes, 28 de febrero de 2012

Charles Baudelaire


Charles Baudelaire néix a París el 9 d'abril del 1821 i mor a París al 1867, va ser un poeta, crític i traductor francès. Baudelaire va ser un dels poetes mes influents del segle XIX, anomenat "el poeta maleït" degut a la seva vida.
Els seus últims anys, com el 1864 va viatjar a Bèlgica per residir dos anys aBrussel·les, va intentar guanyar-se la vida pero va fracassar. La malaltía que va tener la sífilis li va causar el primer conat de paràlisi. Baudelaire va ser traslladat d'urgència a una clínica de París on va mantenir-se sense parlar i així va acabar la seva mort l'agost del 1867.
Charles Baudelaire és considerat el pare i profeta de la poesia moderna.

Les seves obres més importants:
Influencies en europa y frança i el simbolisme

És un dels poetes decadents més famosos, abans del segle XX. És famós per la seva critica de la poesia "útil". Baudelaire va ser per algun la crítica i la síntesi del romanticisime, per a d'altres el precursor del simbolisme. També es considera que és el pare del decadentisme. La seva poesia i la seva crítica literària han tingut una profunda influència en les generació posteriors, tan a França com a tot arreu. El simbolisme, que va ser avançar el camí cap a una poesia autònoma, és deutor d'aquesta idea de Baudelaire.

Les obres més importants són:

En poesia: Les Flors del Mal; Els Paradisos Artificials.
En prosa: Petits poemes en prosa; Diari íntim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario