sábado, 2 de junio de 2012

Autors exiliats com Pere Calders

Exili: és el fet d'abandonar voluntàriament un estat. Generalment politíc. Autors, poetes o escriptor van tenir que exiliar-se per no ser morts o afusellats.


Com per exemples autors com aquests:

- Mercè Rodoreda
Mercè  Rodoreda(Barcelona 1908 - Romanyà de la Selva,1983) L'experiència de l'exili eixampla els límits del realisme literari, que de totes les maneres no són suficients per a llegir Rodoreda, per a compartit la memòria del món des del qual ens parlen els seus llibres, els seus personatges.
L'experiència de la segona guerra mundial i de l'exili formarà una ambició literària de la literatura catalana del segle xx i a més de l'Europa contemporània.


- Josep Carner
Josep Carner(Barcelona 1884 - Brussel·les 1970) escull l'exili mexicà però va aconseguir tornar a Europa en reconstrucció del malson de la segona Guerra Mundial.
Carner es va dedicar básicamente en la poesía.


- Joan Oliver
Joan Oliver nascut el 1899. Va ser un altre exiliat, poeta, narrador, traductor... Va publicar el primer llibre de narracions l'any 1928, però es dóna a conèixer com a poeta al 1934. Després del compromís amb la causa republicana i l'exili consegüent, assoleix el seu punt d'àlgid.. Als anys seixanta, el contacta de la seva obra va ser anomanat "realisme històric". 


- Carles Riba
Carles Riba va néixer a Barcelona el 23 de setembre de 1893 - 12 de juliol 1959, va ser un gran escriptor i poeta català. Va tenir que exiliar-se a Montpeller (França) després de la victoria franquista. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario