martes, 27 de septiembre de 2011

Moriscos

2. Qui eres els moriscos? Com vivien i quin tipus de creences tenien? Abans de la seva expulsió quina mena de mesures van emprendre de la jerarquia política i eclesiàstica?

Els moriscos van ser els mudèjars que es van quedar en el regne de Castella, després de l'edicte dels Reis Catòlics el 14 febrer 1502 que va ordenar l'expulsió de tots els mulsumans de Castella i Lleó.
En les zones de muntanya els moriscos seguien mantenint la seva identitat cultural i seguien practicant, en la clandestinitat, la seva religió.

- Per què la monarquia espanyola va decidir expular els moriscos l'any 1609? Com es va aplicar aquesta expulsió?

Va decidir expulsar-los per convertir-los en cristians i així doncs
per tal que no s'avalotaren. Va ser aplicada amb l'orde de Felip III, que va ordenar l'abandonament del territori actualment espanyol de tots els moriscos, aquest decret afectà principalment al Regne de València que va perdre gran part de la seva població.

lunes, 26 de septiembre de 2011

Pirates i Corsaris

1. Quines diferències i semblances hi ha entre pirates i corsaris?

Els corsaris es diferenciava del pirata en què no atacaven qualsevol vaixell, sinó únicament aquells que la seva patent autoritzava i mai els del propi estat, en canvi els piratas anaven per la seva voluntat i no servien per un únic estat.
Les semblances que tenen es que al principi els corsaris varem començar a sacajar les marcaderias per el seu propi país, pero a mesura que van veure els beneficis que això feia van decidir anar per el seu compte.


-Raons polítiques i econòmiques per a l'aparició de la pirateria al segle XVI.

A final del segle XVI hi va haver una crisi econòmica, un fenomen de vandalisme que va aparèixer al interior d'alguns nobles es dedicaven a atacar les persones de alt nivel, ataquen naus militars dels quals els prenia les mercaderies, tresors...